Leerling in Coronatijd

“Ze zijn nog in opleiding, maar deze hulpverleners moeten door de coronacrisis vol aan de bak’, kopte het AD op 28 April jl.

‘Honderden studenten staan in de frontlinie tijdens het coronavirus. Fijn, die extra handen in deze drukke tijd. Het is mooi te kunnen helpen, is hun gevoel. Maar het kan ook heftig en zwaar zijn’.
Studenten vertellen aan het AD hun ervaringen.

Dat corona op werkelijk iedereen van invloed is, mag duidelijk zijn. Een speciale groep die hier mee
te maken krijgt zijn de leerlingen en studenten van de opleiding verpleegkunde. Wat betekend dit eigenlijk voor hen? We lezen dingen als: “studenten en de professionals maken nu zoveel mee, meer nog dan soms tijdens een hele loopbaan”.

Gelukkig wordt erop gelet dat zij veilig hun werk kunnen blijven doen en kunnen blijven leren.
“Vanuit de hogeschool is alles erop gericht de studenten op de rit te houden. Je wilt voorkomen dat ze uitvallen. Daarom praten mijn collega’s veel met hen, en zij met elkaar. We maken duidelijk dat we meeleven. Of met die paar studenten die zelf ziek zijn geworden. Dit is zeker voor hen ook een hele spannende en hectische tijd, waarbij ze tijd nodig hebben te reflecteren. Geef hen die tijd”.

Bron: www.AD.nl, 28-04-2020.  Klik voor het volledige artikel op onderstaande link.
https://www.ad.nl/rotterdam/ze-zijn-nog-in-opleiding-maar-deze-hulpverleners-moeten-door-de-coronacrisis-vol-aan-de-bak~affbc36b/?referrer=https://www.google.com/

Sharon van de Ven en ik praten hierover via whatsApp

Lees op linked-in ons gesprek:

https://www.linkedin.com/posts/hanneke-langenberg_leerling-in-coronatijd-activity-6662274831091929088-C7OA